Realizare site,    Creare site,    Aplicatii ERP,    Aplicatii CRM,    Aplicatii pentru mobil

Articol

Corporate

IBM LANSEAZA NOI SERVER-E CU LINUX

Blog Single

Sprijinind comunitatea open source, IBM a lansat zilele acestea o serie de noi server-e tip mainframe ce folosesc distributia Ubuntu a sistemului de operare Linux. Botezate LinuxOne, acestea au la baza recent lansatele procesoare IBM z13 (octo core-uri la maxim 5.2 GHz, 678 mm2, 3.99 miliarde de transistori, 22 nm SOI).

Momentan sunt doua la numar. Cel mai performant, LinuxOne Emperor, va putea scala pana la 8000 de CPU-uri, fiind cel mai puternic sistem cu Linux de pana acum. Sub el se situeaza LinuxOne Rockhopper, orientat spre clientii cu bugete mai mici. Si in caz ca nu ati observat, IBM si-a botezat noile server-e cu nume de pinguini.

Familia LinuxOne a fost dezvoltata impreuna cu Canonical (compania din spatele lui Ubuntu), si isi doreste sa sprijine aplicatiile open source folosite in mediul enterprise, cum ar fi Apache Spark, Node.js, MongoDB, MariaDB, PostgreSQL sau Chef. In medie IBM are 10 – 20 de clienti pentru server-e tip mainframe pe trimestru. Ramane de vazut cati vor trece le Linux.