Realizare site,    Creare site,    Aplicatii ERP,    Aplicatii CRM,    Aplicatii pentru mobil

Articol

Articole

TENDINTE IN MATERIE DE WEB DESIGN 2016

Blog Single

E bine știut că dezvoltarea vertiginoasă a tehnologiilor, dar și a designului grafic au impulsionat apariția celor mai diferite tendințe de-a lungul ultimilor ani. Acum designerii web au de rezolvat o problemă interesantă și provocatoare, acești trebuie să creeze un astfel de design care să arate mega bine, dar și care să lucreze perfect. Cu toate astea, astăzi e cumva greu să te evidențiezi din miliardele de website-uri existente la moment.

Vă propunem spre atenția dvs câteva tendințe în materie de web design ce poate o să servească drept inspirația atunci când creați designul la un nou website.

Material design

Designul material devine o nouă tendință în materie de web design. Este destul de ușor de integrat, deoarece el vine cu o tentă de minimalism, utilizând spațiul liber. Mai mult decât atât, designul material datorită calităților sale se încadrează perfect în categoria designului adaptativ. Acest tip de design joacă de cele mai mult ori cu texturile, umbrele ceea ce permite adăugarea unei tente de mister imaginilor.

Schimbări în structura website-urilor

Mai multe template-uri, pe baza cărora sunt construite milioane de wesbite-uri ce se aseamănă au început să-și piardă din eficacitatea. Designerii web au început să caute noi soluții pentru această problemă pentru a păstra individualismul și eficacitatea în raport cu utilizatorii. Paginile web devin tot mai plictisitoare, iar site-urile landing deja nu mai reprezintă o inovație în domeniu.

În ultima perioadă se observa tendința de a distribui conținutul unui website în module. Structura modulară permite fiecărui element să fie individual, dar să contribui nemijlocit la aspectul general al unei pagini web. Acest principiu permite designului să se adapteze mai ușor diferitor dispozitive mobile sau statice.
 

Designul dinamic

În fuga după atenția utilizatorilor, designerii web se străduiesc să creeze cele mai interesante schițe de website-uri. De exemplu, o tehnică destul de nouă și interesantă este tehnica de parallax scrolling, ce presupune că făcând scroll la pagina web, imaginea de fundal se va schimba mai încet decât conținutul din prim plan.

 
Un alt trend mai este și designul interactiv, care presupune participarea utilizatorilor. Pentru a porni o animație, utilizatorul trebuie să efectueze o acțiuni nesemnificativă. Această tehnică poate foarte simplu să atragă atenția utilizatorilor și chiar să-i uimească pe aceștia.