Realizare Site. Realizare site tehnologii folosite. Realizare site-uri.

Realizare site, Realizare site Tehnologii folosite, Realizare site Bucuresti, Realizare site ieftin, realizare site pret, realizare site cu HTML

Tehnologii folosite pentru realizare site

Realizare site – (HTML) – HyperText Markup Language este un limbaj de marcare folosit pentru realizarea site-urilor web ce pot fi afitate intr-un browser. Scopul HTML este prezentarea informatiilor – paragrafe, fonturi, tabele, poze e.t.c. HTML este o forma de marcare orientata catre prezentarea documentelor text pe o singura pagina, utilizand un software de redare specializat, numit agent utilizator HTML, cel mai bun exemplu de astfel de software fiind browserul web. HTML furnizeaza mijloacele prin care continutul unui document poate fi adnotat cu diverse tipuri de metadate si indicatii de redare. Indicatiile de redare pot varia de la designuri minore ale textului, cum ar fi specificarea faptului ca un anumit cuvant trebuie subliniat sau ca o imagine trebuie introdusa, pana la scripturi sofisticate, harti de imagini si formulare. Metadatele pot include informatii despre titlul si autorul documentului, informatii structurale despre cum este impartit documentul în diferite segmente, paragrafe, liste, titluri etc. Si informatii cruciale care permit ca documentul sa poata fi legat de alte documente pentru a forma astfel interfata web.

Realizare Site – CSS.

(CSS) – Cascading Style Sheets . CSS este un limbaj ce defineste layout-ul pentru HTML. HTML este folosit pentru a structura continutul in timp ce CSS este folosit pentru a formata continutul. CSS da posibilitatea de a creea : culori, fonturi margini, linii, inaltime, latime, imagini de fundal, CSS are avantajul de a : controla layoutul documentelor dintr-o singura pagina de stiluri, aplicare de layouturi diferite pentru tipuri media diferite , control mai exact al layoutului si alte tehnici numeroase si sofisticate.

Realizare Site – PHP.

Realizare site – (Php) – Hypertext Preprocessor. PHP este un limbaj de programare folosit pentru a produce pagini web si aplicatii web ce se foloseste inglobat in codul html, dar si ca linie de comanda, ceea ce duce la creearea de aplicatii web. PHP este un limbaj de scripting de uz general, cu cod-sursa deschis (open source). Ceea ce face PHP sa difere de un JavaScript de partea clientului este ca codul sau este executat pe server, generand HTML care este apoi trimis catre client.

Realizare Site – FRAMEWORK.

Realizare site – Aplicatii web – Framework-uri: In dezvoltarea de software un framework este o structura conceptuala si reprezinta o arhitectura de software care modeleaza relatiile generale ale entitatilor domeniului (site-ului).
Raporteaza o structura si o metodologie de munca pe care aplicatiile domeniului web o extind sau utilizeaza.
Abstractizarea bazei de date si a cache-ului fac ca aplicatiile construite cu un framework si poate rula pe servere, avand diferite configuratii fara a fi necesara rescrierea vreunui rand de cod.
Avantaje in folosirea de framework-uri
Timp de dezvoltare mai scurt: Asta se datoreaza in primul rand faptului ca nu mai trebuie sa scriem codul pentru form-uri, inregistrare, log in si log-out etc.
Securitate: Framework-ul se ocupa de securitatea pentru modulele buid-in: autentificare, formulare, query-uri.

Realizare Site – SQL.

Realizare site – SQL.
Suportul comunitatii: Framework-urile au forumuri specializate, canale de IRC unde putem gasi oricand un raspuns la problemele pe care le intampinam legate de framework atunci cand dezvoltam aplicatia.

My SQL – este un sistem de gestiune al bazelor de date. My SQL este folosit de obicei impreuna cu PHP dar se poate folosii si in ori ce alt limbaj.
MySQL ruleaza pe aproape toate platformele, inclusiv Linux , UNIX si Windows . Desi poate fi folosit intr-o gama larga de aplicatii, MySQL este cel mai adesea asociat cu aplicatii web si publicare online si este o componenta importanta a unui pachet de intreprinderi open source numit LAMP.
MySQL, conceputa initial de compania suedeza MySQL AB, a fost achizitionata de Sun Microsystems în 2008 si ulterior de Oracle cand a cumparat Sun in 2010. Dezvoltatorii pot utiliza în continuare MySQL sub licenta GNU General ( GPL ), dar intreprinderile trebuie sa obtina o licenta comerciala de la Oracle.

Realizare site, Realizare site Tehnologii folosite, Realizare site Bucuresti, Realizare site ieftin, realizare site pret, realizare site cu MySql

Realizare Site – AJAX.

Realizare site – (AJAX) – Asynchronous JavaScript permite ca continutul paginilor web sa se actualizeze imediat cand un utilizator efectueaza o actiune, spre deosebire de o solicitare HTTP , in care utilizatorii trebuie sa astepte o încarcare a unei întregi pagini. De exemplu, un site de prognoza meteo ar putea afisa fara întârziere conditiile locale pe o parte a paginii dupa ce un utilizator introduce intr-un cod postal.

Google Maps este o aplicatie binecunoscuta care utilizeaza Ajax. Interfata permite utilizatorului sa schimbe vederile si sa manipuleze harta in timp real . Aplicatiile Ajax nu necesita instalarea unui plug-in , ci functioneaza direct cu un browser Web . Din cauza dependentei tehnicii de XMLHttpRequest, aplicatiile timpurii au functionat numai cu browserul Microsoft Internet Explorer, dar majoritatea browserelor suporta acum Ajax.

Aplicatiile create cu Ajax utilizeaza un motor care actioneaza ca intermediar între browserul unui utilizator si serverul de la care solicita informatii. În loc sa încarce o pagina Web traditionala, browserul utilizatorului încarca motorul Ajax, care afiseaza pagina pe care o vad utilizatorul. Motorul continua sa ruleze în fundal, folosind JavaScript pentru a comunica cu browserul Web. Introducerea de utilizator sau clic pe pagina trimite un apel JavaScript catre motorul Ajax, care poate raspunde instantaneu in multe cazuri. Daca motorul are nevoie de date suplimentare, acesta solicita acest lucru de la server, de obicei folosind XML, in timp ce actualizeaza simultan pagina.

Realizare Site – JAVASCRIPT.

Realizare site cu Javascript – JavaScript este un limbaj de programare utilizat în mod obsnuit in dezvoltarea web. Acesta a fost initial dezvoltat de Netscape ca mijloc de a adauga elemente dinamice si interactive la creearea site-uri web. In timp ce JavaScript este influentat de Java, sintaxa este mai asemanatoare cu C si se bazeaza pe ECMAScript, un limbaj de scripting dezvoltat de Sun Microsystems.

JavaScript este un limbaj de scripting pe partea clientului, ceea ce inseamna ca codul sursa este procesat de browserul web al clientului si nu de serverul web. Aceasta inseamna ca functiile JavaScript se pot executa dupa incarcarea unei pagini web fara a comunica cu serverul. De exemplu, o functie JavaScript poate verifica un formular web inainte de a fi trimis pentru a va asigura ca toate campurile obligatorii au fost completate. Codul JavaScript poate produce un mesaj de eroare înainte ca orice informatie sa fie transmisa efectiv catre server.

La fel ca limbile de scripting de pe server, cum ar fi PHP si ASP , codul JavaScript poate fi inserat oriunde in cadrul HTML al unei pagini Web . Cu toate acestea, numai productia de cod de tip server-side este afisat in HTML, în timp ce codul JavaScript ramane complet vizibila in sursa paginii web. Acesta poate fi de asemenea referit intr-un fisier separat .JS , care poate fi de asemenea vizualizat intr-un browser.

Realizare site, Realizare site Tehnologii folosite, Realizare site Bucuresti, Realizare site ieftin, realizare site pret, realizare site wordpress

Adobe Flash – este o platforma de dezvoltare a aplicatiilor dezvoltate de Adobe Systems. Obiectivul principal al platformei Flash este crearea de aplicatii Rich Internet (RIA), care combina grafica, animatie, video si sunet pentru o experienta îmbunatatita a utilizatorilor de Web.
Adobe Flash are entuziasti suporteri si critici. Pe partea pozitiva, dezvoltatorii au folosit platforma pentru a produce animatii uimitoare care îmbunatatesc navigarea pe Web. Detractorii au observat însa aspecte negative legate de Flash, incluzând urmatoarele:

  • Folosit frecvent pentru a produce anunturi si bannere care sunt deranjante pentru utilizatori.
  • Necesita pluginul browserului Flash Player pentru a afisa o aplicatie Flash într-o pagina Web.
  • Controlat de Adobe si nu de o platforma open-source.
  • Prezinta riscuri potentiale de securitate.
  • Poate cauza afisarea lenta a timpilor de afisare a paginii web
  • Majoritatea browserelor ofera optiunea de a dezactiva pluginul Flash Player.

Aplicatii Web – ASP.NET.

ASP.NET este un set de instrumente de dezvoltare Web oferite de Microsoft. Programe precum Visual Studio .NET si Visual Web Developer permit dezvoltatorilor web sa creeze site-uri dinamice utilizând o interfata vizuala. Desigur, programatorii isi pot scrie propriul cod si scripturi si pot sa-l integreze si în site-urile ASP.NET. Desi adesea vazut ca succesor al tehnologiei de programare ASP a Microsoft , ASP.NET suporta si Visual Basic.NET, JScript .NET si limbi open source precum Python si Perl.

ASP.NET este construit pe cadrul .NET, care ofera o interfata program de aplicatie ( API ) pentru programatorii software. Instrumentele de dezvoltare .NET pot fi folosite pentru a crea aplicatii atat pentru sistemul de operare Windows cat si pentru Web. Programe precum Visual Studio .NET ofera o interfata vizuala dezvoltatorilor pentru a-si crea aplicatiile, ceea ce face ca .NET sa fie o alegere rezonabila pentru proiectarea interfetelor bazate pe Web.

Pentru ca un site web ASP.NET sa functioneze corect, acesta trebuie publicat pe un server Web care accepta aplicatii ASP.NET. Serverul Web Microsoft Internet Information Services (IIS) este de departe cea mai comuna platforma pentru site-urile web ASP.NET. Desi exista cateva optiuni open source disponibile pentru sistemele bazate pe Linux, aceste alternative ofera adesea mai putin decat un suport complet pentru aplicatiile ASP.NET.

Realizare site – JQUERY.

Realizare site – jQuery este o biblioteca concisa si rapida JavaScript care poate fi utilizata pentru a simplifica manipularea evenimentelor, traversarea documentelor HTML, interactiuni Ajax si animatie pentru dezvoltarea rapida a site-ului web. jQuery simplifica scripting-ul de pe partea clientului HTML, simplificand astfel dezvoltarea aplicatiilor Web 2.0.

jQuery – este o biblioteca gratuita, cu licenta deschisa si cu licenta duala, sub licenta GNU General Public License. Este considerata una dintre bibliotecile preferate JavaScript (JS) disponibile . Începând cu anul 2012, acesta este utilizat de mai mult de jumatate din site-urile Web de top.
jQuery ofera de asemenea functionalitate care permite dezvoltatorilor sa construiasca plugin-uri, in plus fata de biblioteca JavaScript. Acest lucru permite dezvoltarea abstractizarilor pentru animatie si interactiune , efecte sofisticate si widget-uri la nivel inalt. Mecanismul modular al bibliotecii jQuery faciliteaza dezvoltarea unor aplicatii Web puternice si a unor pagini Web.

Biblioteca jQuery ofera mai multe strategii si functii usor de utilizat pentru dezvoltarea bogata a aplicatiilor. Deoarece functiile jQuery sunt simple, este foarte popular printre dezvoltatori. jQuery poate fi utilizat in toate aplicatiile bazate pe Web, in ciuda tehnologiei. Acesta poate fi folosit cu ASP, PHP, JSP, CGI, Servlets si majoritatea limbajelor de programare Web.

Realizare site, Realizare site Tehnologii folosite, Realizare site Bucuresti, Realizare site ieftin, realizare site pret.